Super Καλοκαιρινές DIY Σαγιονάρες


Μήνας : Ιούλιος
Mood : Καλοκαίριιιιιιιιιι
Τσέπες : Άδειες

Αυτό τον καιρό όλα γύρω μου έχουν μπει σε ρυθμούς καλοκαιριού και είπα να συντονίσω και τα ποδαράκια μου στο τέμπο! Έψαξα, μελέτησα, εφοδιάστηκα με υλικά και κάπως έτσι έφτιαξα τις απόλυτες DIY σαγιονάρες για την παραλία!

Γίνονται πανεύκολα, γρήγορα, είναι οικονομικές, πολύχρωμες και super καλοκαιρινές!!!
Τι; Ζήλεψες και θέλεις να τις κάνεις κι εσύ;
Κανένα πρόβλημα! Συνέχισε να διαβάζεις και θα δεις πόσο μα πόσο απλό είναι..

Θα χρειαστείς:

1. Ένα ζευγάρι σαγιονάρες. 
Παλιές, καινούριες δεν έχει σημασία αρκεί να έχουν ωραίο χρώμα. Εγώ τις δικές μου τις πήρα από τα jumbo.Και μάλιστα όχι ένα αλλά τρία ζευγάρια γιατί δε μπορούσα να αποφασίσω ποιες μου αρέσουν περισσότερο! Κόστισαν 2~2,5€ το ζευγάρι.



2. Νερομπαλονάκια σε διάφορα χρώματα. 
Πήρα, επίσης από τα jumbo, 5 συσκευασίες. Η κάθε συσκευασία είχε μέσα 30 μπαλονάκια και κόστιζε 0,50€. Σύνολο 150 μπαλονάκια - 2,50€. Πολύ ακριβά αν σκεφτείς ότι στο ebay μπορείς να βρεις συσκευασίες με τα διπλά κομμάτια σε αυτή την τιμή, αλλά δεν κρατιόμουν να περιμένω και ενέδωσα στον πειρασμό χωρίς τύψεις.



Αρκούν μόνο αυτά και είμαστε πανέτοιμοι να δημιουργήσουμε..

Πριν ξεκινήσουμε όμως θα κάνουμε μια συμφωνία. Τα δύο πλαστικά πράσινα λουράκια της πρώτης φωτογραφίας από δω και στο εξής θα τα λέω απλά 'λουράκια' κι εσείς θα καταλαβαίνετε τι εννοώ ;) Σπάω το κεφάλι μου και δε μπορώ να βρω πως ονομάζονται. 

Ας έρθουμε στο θέμα μας όμως! 
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Παίρνουμε ένα ένα τα νερομπαλονάκια τα τεντώνουμε μερικές φορές με τα χέρια μας για να μπορούμε να τα δουλέψουμε καλύτερα και τα περνάμε κάτω από το λουράκι όπως φαίνεται στη φωτογραφία. 


Τεντωμένο όπως είναι το μπαλονάκι κάνουμε ένα διπλό κόμπο με τις δύο άκρες που κρατάμε για να ασφαλίσουμε ότι θα μείνει στη θέση του και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το επόμενο μπαλονάκι. Προσοχή στο διπλό κόμπο ε είναι πολύ σημαντικό! 

Προσωπικά προτιμώ να ξεκινάω να δένω μπαλονάκια στο λουράκι της έξω πλευράς και σιγά σιγά να ανηφορίζω προς το ένωμα. Μόλις γεμίσω τη μια πλευρά με μπαλονάκια ξεκινάω το ίδιο από την άλλη πλευρά μέχρι να γεμίσει όλη η σαγιονάρα με μπαλονάκια!



Να θυμάσαι ότι :
  • Για κάθε σαγιονάρα χρειάζονται περίπου 70 μπαλονάκια, μπορεί και περισσότερα, αναλόγως το πόσο κοντά τα δένεις το ένα με το άλλο. Φυσικά και αν κάποιος θέλει μπορεί να δέσει λιγότερα αλλά το αποτέλεσμα θα είναι φτωχό κατά τη γνώμη μου. Η ομορφιά σ'αυτό το project είναι η υπερβολή. 
  • Θα πρέπει να κατανείμεις τα χρώματα που έχεις με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμά σου να είναι ομοιόμορφο. Μη δένεις μπαλονάκια του ίδιου χρώματος το ένα μετά το άλλο.
  • Καλό θα ήταν να αλλάζεις τη φορά με την οποία κρατάς κάθε καινούριο μπαλόνι πριν το δέσεις στο λουράκι. Δηλαδή, αν στη φωτογραφία το στόμιο του μπαλονιού το κρατάω με το αριστερό μου χέρι στο επόμενο μπαλονάκι που θα δέσω θα κρατάω το στόμιο με το δεξί μου χέρι. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι δε θα έχεις μόνο στόμια από τη μία πλευρά.
  • Μπορείς να δέσεις μπαλονάκια μόνο στην εξωτερική πλευρά κάθε σαγιονάρας για πιο 'ήσυχο' αποτέλεσμα.
  • Πολλές φορές αφού δέσεις ένα μπαλονάκι το κυρίως σώμα του είναι τελείως ζαρωμένο. Απλά πιάσε τις ακρούλες του και τέντωσε το καλά όπως φαίνεται στη φώτο παρακάτω.


  • Αν θέλεις να μετακινήσεις το μπαλονάκι αφού το έχεις δέσει στο λουράκι πιάσε τις δύο άκρες του και τραβώντας τες προς τα επάνω με τα δάχτυλά σου μετακίνησε το όπου θέλεις.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο δύο, ή τρία χρώματα και να τα δέσεις με κάποια επαναλαμβανόμενη ακολουθία που εσένα σου αρέσει. Για παράδειγμα '3 κόκκινα, 2 ροζ, 4 πορτοκαλί' επαναλαμβάνοντας αυτή τη σειρά μέχρι να τελειώσεις τη σαγιονάρα. 
Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω αυτό το τελευταίο κάποια στιγμή. Προς το παρόν καμαρώνω την πολύχρωμη δημιουργία μου και χαμογελάω!


Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα φορεμένο:



Δε ξέρω για εσάς, εγώ πάντως τις έχω ερωτευτεί <3
Τα λέμε σύντομα με περισσότερες δημιουργικές ιδέες :*

Σχόλια